zaterdag 29 augustus 2015

De allernieuwste trends voor deze herfst & winter 2015-2016

De nachten beginnen zachtjesaan weer te lengen en daar kijken wij al reikhalzend uit naar het nieuwe herfst- & winterseizoen boordevol veelbelovend mode-moois en uitzonderlijk veel uiteenlopende silhouetten, materialen & kleuren. 

Pastel- & natureltinten, zwart, grijs & wit zijn goed vertegenwoordigd, met daarnaast enkele accentkleuren zoals kaki, roest, bordeaux en verschillende blauwtinten.
Meisjesachtige nostalgie wordt gecreëerd door een groep suikerzoete pastelkleuren. Deze jeugdige tinten doen denken aan het wazige effect van het gewassen krijt dat we op school gebruikten. We combineren twee of drie van deze pasteltinten in een outfit, van lila en citroen tot perzik en aardbeienmelk. Deze meisjesachtige tinten integreren een subtiel kunstmatige tint, waardoor sterke, bonte accenten ontstaan.

‘Innocent Pink’ was een veel voorkomende kleur in Milaan. Deze tint verlicht de strakke, hedendaagse ontwerpen met een zachte frisheid. Zachte wolsoorten zien er vrouwelijk uit in de vorm van losse rokken, terwijl accessoires in de vorm van soepele tassen in mat leer en glimmende retro-chique zonnebrillen werden geïntroduceerd.
Waan je in diepe oceanen met het prachtige, mysterieuze donkerblauw. Ook al zien we aankomend seizoen nog steeds een hoop zwart, donkerblauw wint terrein. En wat zijn we daar blij om! Niets zo chique en stijlvol als deze knappe kleur, zéker in combinatie met good old zwart. Gespot bij onder andere Marc Jacobs, Nina Ricci en Barbara Bui.
Wit alleen geschikt voor de zomer? Think again! Winter wit is wat we willen het aankomende seizoen, het liefst in combinatie met crème, beige, nude en zachte pasteltinten. We zagen modellen van top tot teen in het wit bij onder andere Philosophy, Sonia Rykiel en Michael Kors.
Op de catwalks in New York kreeg citrus-achtig oranje een rode ondertoon waarmee de warme tint ‘Cinnamon Citrine’ ontstond. Het is een kleur dat zeer geschikt is voor grof-gebreide truien en comfortabele broeken voor het herfstseizoen. Ondertussen maakte de toevoeging van lurex aan avondjassen een glitterende statement.
Qua trendy silhouetten zijn er grofweg zijn er drie uitéénlopende stijlen aan te duiden: Eerst en vooral hebben we de klassieke “Parijse look”. De silhouetten, zoals A-lijn jurken en kokerrokken, zijn draagbaar, de materialen aaibaar (denk aan zachte stoffen zoals mohair, zijde,…), een stijl die velen onder ons aankunnen. Ten tweede zijn de ‘jaren 80’ weer terug! Denk aan dierenprints, bomberjacks, glitter… De derde look is de military look. Alles mag wat stoerder zijn; camouflageprints, leder, dubbele knopenrij,…
De lengte van de rokken varieert van kort, midi tot zelfs lange maxirokken en jurken. Broeken worden wijder en ook de broekrok is af en toe weer te zien. Andere belangrijke trefwoorden voor dit seizoen zijn: oversized, bont, cape, ruit, gebreid, col.
Kortom héél wat moois ligt op u te wachten en natuurlijk helpen wij u graag om te kiezen wat het beste bij u past!